Cerec CAD/CAM Kronen

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. De werkstukken worden met enorme precisie geslepen en in de kliniek op kleur gebracht, Bij Omnident en Clinias wordt met deze geavanceerde techniek gewerkt. Het “happen” is bij ons niet meer nodig en met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.
Doordat de kennis over keramiek en composiet aan gebitselementen een enorme vlucht heeft genomen, is de tandheelkunde de laatste jaren spectaculair veranderd en verbeterd. Er hoeft nu minder van gezond glazuur en tandbeen afgenomen te worden voor het restaureren.
nu mogelijk om in 2 uur tijd fraaie (gedeeltelijke) kronen en straks ook bruggen te maken. In de conventionele tandtechniek worden afdrukken gemaakt van het gebit. Dat wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Bij de Cerec–techniek scannen we het gebit 3D met een camera.